De maakbare mens: een kunst

Standaard

Kunstenaars zoeken zichzelf in hun kunst zoals Saunders hier daadwerkelijk laat zien. Ook hij werkt in de rafelrand van de samenleving. Ook hij heeft dus een plek in het Dolhuys, museum van de geest, in Haarlem waar je nog tot 10 maart naar toe kunt. Dit is het laatste bericht in de serie over de expositie de maakbare mens in het Dolhuys. Zie verder Gewoonpipo’s blog.

De maakbare mens een kunst 1

Een andere kunstenaar, die in het Dolhuys te vinden is is Willem van Genk (1927-2005). In de maatschappij redde hij het niet en belandde driemaal in een inrichting. Wel in zijn eigen universum, op zijn Haagse etage. Daar was hij alleenheerser, de Koning der Stations, die tekende, schilderde en het trolleybusstation van Arnhem nabouwde.

Zijn kunst was zijn verdedigingslinie tegen de bedreigingen van buitenaf. Zijn werk kreeg al vroeg erkenning en werd aangekocht door musea en verzamelaars. Inmiddels is zijn kunst veel geld waard. (Info overgenomen van bijschrift expositie)

Uitspraak van Van Genk: “Ik heb mijn naam niet mee, één ennetje eruit en je bent het al.”

De maakbare mens een kunst 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s