Een bijzondere avond in Groningen

Standaard

Het derde bericht in de Groningen trilogie. Even terug naar 16 december. Een grauwe regenachtige dag op weg naar Groningen. Maar 17 december had meer weg van een voorjaarsdag. Groningen heeft een vrij groot en afwisselend centrum met het in 2014 tot mooiste straatje van Nederland gekozen straatje. In het midden van deze straat twee antiquariaten tegenover elkaar voorzien van een ruime voorraad boeken. Mijn dag kon al niet meer stuk.  Het Stripmuseum bezocht. Indrukwekkend zoals de bekendste en populairste strips met hun geschiedenis zijn geëxposeerd. Het centrum heeft rond de grote markt en de vismarkt met zijn restaurants, cafe’s en terrassen iets intiems gezelligs. Dat werd vooral ’s avonds duidelijk. Kerstsfeer, het begin van de vakantie, volle restaurants en terrassen, waar het als in het voorjaar met wat ondersteuning van straalkachels goed toeven was, bezorgden ons een bijzondere avond. Zittend tussen voornamelijk studenten – Groningen is studentenstad bij uitstek – met een glas rode wijn voelden we ons ook weer even net zo jong. Voor een ogenblik gingen mijn gedachten terug naar mijn studentenstad Amsterdam. De zolderkamer aan de Sarphatistraat, Jasper Grootveld en het Lieverdje, de bezetting van het Maagdenhuis, Roel van Duin en de kabouters, eten in de Mensa, nog veel te braaf om te blowen, de Beatles. Terug naar de werkelijkheid. Nog een laatste wijntje. De volgende dag onder een stralend blauwe hemel naar huis. We zijn een beetje verliefd op Friesland, dus eerst nog naar Franeker. Maar die avond van 17 december zullen we niet vergeten.

Groningen voorjaar in november

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s